|
|
|
Op de valreep de inhoud voor dinsdag a.s. Voor het laatst boerenkool en prei van eigen land; daarna is alles uit onze tuin geoogst. Als de zon dan fijn blijft schijnen en het een poos niet regent, kan de modder op ons land verdwijnen en wordt het droog genoeg om alles voor het nieuwe seizoen voor te bereiden!
|
Ook zit er dinsdag zuurkool in - helaas niet onze eigen... Deze houden jullie nog voor over een paar weekjes tegoed!
|
|
|
Inhoud week week 8 (23 februari)
|
Groentekrat: Boerenkool Prei Zuurkool Regenboogwortels Koolrabi Champignons
|
Fruitkrat: Appels Peren Bananen Sinaasappels
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Zuurkoolsalade met appel en walnoten
|
Ingrediënten: Elstar appel (of een andere friszoete appel, ongeschild) 50 g ongebrande walnoten 500 g zuurkool (uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge 1 tl mosterd 1 el honing Bereiden: Schep de zuurkool om met de appelblokjes en walnoten. Maak een dressing van de olie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade. Lekker …
|
|
|
|
|
Gegrilde koolrabi met dilledressing
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 limoen of citroen 3 koolrabi's 4 eetlepels olijfolie ½ teentje knoflook (uitgeperst) 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel dille (vers of gedroogd) Bereiden: Limoen of citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. Koolrabi's dun schillen en in pan met ruim water, wat zout en 2 el limoen/citroensap in ca. 15 min. beetgaar koken. Koolrabi iets laten …
|
|
|
|
|
Gebakken koolrabi met kardemom en geitenkaas
|
Ingrediënten voor 4 personen: verse bieslook (ong. 25 gr.) 125 ml crème fraîche 125 g verse geitenkaas versgemalen peper ½ zak waterkers (a 75 g) 1 el olijfolie extra vierge 3 el aardappelzetmeel (of maizena) 1 tl poedersuiker ½ tl gemalen kardemom 2 koolrabi's 25 g boter Bereiden: Bieslook fijnsnijden, 8 sprieten apart houden. In kom crème fraîche met vork …
|
|
|
|
|
Pikante koolrabischotel met tomaten
|
Nodig: 2 koolrabi’s 1 el olie ½ tl komijnzaad een snuf asafoetidapoeder (ofwel 1 teentje hard gebakken knoflook) 1 gedroogde rode peper 3 tomaten, ontveld en fijngehakt ¼ tl kurkumapoeder ½ tl zout Bereiding: Snijd ongeveer een achtste van de grove onderkant van de koolrabiknol, schil dan de rest. Snijd de koolrabiknol in vieren, zoals u een appel in vieren …
|
|
|
|
|