|
|
|
Hieronder de inhoud voor week 2! Bij de rode kool krijgen jullie een fijn appeltje extra omdat die combi toch zo heerlijk is! Verder zit er weer eens winterpostelein in; heerlijk voor salade of rauw in de stamp. Gebruik ook vooral de bijgevoegde recepten ter inspiratie!
|
|
|
Inhoud week 2 (8 december)
|
Groentekrat: Rode kool + Appeltje Spruiten Winterpeen Bleekselderij Prei Winterpostelein
|
Fruitkrat: Appels Peren Mandarijnen Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Rode koolschotel met uiengehakt
|
Ingrediënten: 1 kg aardappelen 4 uien 2 el olijfolie 350 g gehakt 1 el gedroogde Italiaanse kruiden 500 g gekookte en gebonden rodekool met appel en 3 kruidnagels (dus van te voren bereiden!) 30 g ongezouten roomboter Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar. Snijd …
|
|
|
|
|
Romige rode kool
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 tl venkelzaad 600 g rodekool 2 appels 1 el rodewijnazijn 300 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 30 g ongezouten roomboter 125 ml verse slagroom Bereiden: Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1 min. Laat afkoelen op een bord en maal fijn in de vijzel. Snijd de kool in de lengte in …
|
|
|
|
|
Stamppot van spruiten met gember
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 750 g spruitjes (schoongemaakt) 5 cm gemberwortel (geschild) 25 g boter 1 grote ui (grofgesnipperd) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 3 appels (stevig (bijv. elstar), geschild en in blokjes) 150 ml melk (verwarmd) Bereiden: Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag …
|
|
|
|
|