|
|
|
Alweer het laatste pakket van het jaar. Een heerlijke winterse inhoud met toch een leuke touch dankzij de paprika.
|
De receptjes zijn ook weer de moeite waard!
|
Op naar een gezond en fijn 2021!
|
|
|
Inhoud week 53 (29 december)
|
Groentekrat: Knolselderij Prei Bleekselderij Boerenkool Zoete aardappel Puntpaprika
|
Fruitkrat: Appels Peren Sinaasappels Grapefruits
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Toscaanse boerenkool 'aglio e olio'
|
Ingrediënten: 300 g boerenkool (gesneden) 300 g spaghetti 4 el olijfolie 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes) 1 rode peper (fijngesneden) 100 g Parmezaanse kaas (in vlokken) Bereiden: Kook de boerenkool in ruim water met zout 8 minuten. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat de groente uitlekken. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking …
|
|
|
|
|
Erwtensoep
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1½ liter kraanwater 300 g spliterwten 2 schouderkarbonaden 1 gedroogd laurierblaadje 1 knolselderij 2 preien 25 g verse selderij 1 fijne rookworst Bereiden: Erwtensoep vind je over de hele wereld, maar snert is typisch Nederlands. Het verschil? Daarover lopen de meningen nogal uiteen. Er zijn mensen die zeggen dat snert de dikkere variant is van erwtensoep …
|
|
|
|
|
Knolselderijfrietjes met kruidendip
|
Ingrediënten 1 knolselderij olijfolie 1 bosje bladpeterselie 200 ml Griekse yoghurt zout versgemalen peper Teentje knoflook Extra nodig bakpapier keukenpapier Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de knolselderij in gelijke frietjes en kook ze beetgaar. Giet de frietjes af en dep ze goed droog tussen keukenpapier. Verdeel de …
|
|
|
|
|