|
|
|
Bij deze de inhoud voor jullie kerstpakketjes voor aankomende dinsdag; heerlijk met rode kool en champignons! En in het fruitpakket stoofpeertjes!
|
De receptjes zijn wellicht een fijne inspiratie voor een lekker herdersmaal.
|
Op dit moment is Max druk met een paar vrijwilligers om de witte kool, fijngesneden en met zout, in de vaten te krijgen. Dus in het nieuwe jaar krijgen jullie heerlijke zelfgemaakte zuurkool in het pakket; dat is toch een leuk vooruitzicht!
|
Wij hopen dat jullie allen (ondanks de huidige situatie) een goede Kerst hebben en een gezonde Jaarwisseling!
|
|
|
Inhoud week 52 (22 december)
|
Groentekrat: Rode kool Prei Raapsteel Broccoli Rode biet Champignons Kerstcadeautje
|
Fruitkrat: Appels Mandarijn Sinaasappels Stoofpeer (lekker voor bij het kerstdineetje)
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Raapstelen uit de wok met feta
|
Nodig voor 4 personen: 3 el olijfolie 2 kleine rode uien, in ringen 2 knoflook, fijngesneden 2 bosjes raapstelen, grofgesneden zout, peper 200 g feta, verkruimeld Bereiden: Verhit de olie in een hete wok en bak hierin ui en knoflook circa 6-8 minuten. Bak de raapstelen al omscheppend 1-3 minuten. mee tot de blaadjes nét geslonken zijn. Laat hierbij het …
|
|
|
|
|
Romige avocadorijst met raapstelen en limoen
|
Romige avocadorijst met raapstelen en limoen Ingrediënten bijgerecht voor 2 personen – 150 g rijst naar keuze – 1 grote avocado – 1 bos raapstelen (van ongeveer 200 gram) – 2 el limoensap – peper en zout Bereiding Kook de rijst in licht gezouten water gaar. Prak ondertussen met een vork de avocado tot puree. Snijd de wortels van de …
|
|
|
|
|
Romige rode kool
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 tl venkelzaad 600 g rodekool 2 appels 1 el rodewijnazijn 300 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 30 g ongezouten roomboter 125 ml verse slagroom Bereiden: Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1 min. Laat afkoelen op een bord en maal fijn in de vijzel. Snijd de kool in de lengte in …
|
|
|
|
|
Compote van rodekool, kruidnagel en honing
|
Ingrediënten: 2 eetlepels olie 25 g boter 4 rode uien (in dunne partjes) 500 g rode kool (fijngesneden) 1 kruidnagel 1 mespunt kaneel 100 ml runderbouillon 4 eetlepels honing Bereiden: Verhit de olie en de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de uien hierin tot ze bruin kleuren. Schep de rodekool erbij en voeg de kruidnagel, …
|
|
|
|
|