|
|
|
Hier zoals gebruikelijk de inhoud voor dinsdag a.s. met een paar leuke receptjes ter inspiratie!
|
|
|
Inhoud week 48 (24 november)
|
Groentekrat: Witlof Knolselderij Savoie kool Rode biet Sla Peterselie
|
Fruitkrat: Appels Sinaasappels Avocado Grapefruit
|
Aardappelras: Alouette (kruimig)
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Savooiekool ovenschotel
|
Ingrediënten: 500 g biologische Aardappels 0.5 st biologische Savooiekool 2 st rode ui 50 g geraspte kaas 2 el Bakolie 1 el Sojasaus Nootmuskaat Peper en zout Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af …
|
|
|
|
|
Griekse salade met savooie kool
|
Ingrediënten: ½ krop groene savooiekool 2 el rode wijnazijn 1 tl mosterd 1-2 el verse citroensap scheut olijfolie ½ tl zout ½ tl versgemalen peper 3 lente uien , in fijne ringen 4 tomaten (of meer naar wens), in stukjes 1/3 cup zwarte olijven, in ringen gesneden 1 pakje olijven tofu, verkruimeld (bv ekoplaza of natuurwinkel) zout & peper handje …
|
|
|
|
|
Geroosterde witlof met biet en peer
|
Ingrediënten: 4 stronken witlof 4 el olijfolie 300 g gekookte bieten 2 rode uien (in partjes) 2 peren (mild en sappig, ongeschild) 50 g walnoten 1 el vloeibare honing 50 g oude kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Bestrijk een met …
|
|
|
|
|
Gekaramelliseerde witlof
|
Een lekker makkelijk zomers receptje! Ingrediënten: 4 stronken witlof 50 g boter 2 eetlepels suiker Bereiden: Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. Verhit de boter in een ruime koekenpan en roerbak het witlof, de suiker en wat zout naar smaak op middelhoog vuur 6 …
|
|
|
|
|