De Antoniushoeve
Goedemorgen allemaal!

Wat een prachtige herfstochtenden zijn er nu! Het is een feest om 's ochtends vroeg over de tuin te lopen (of de kinderen op de fiets naar school te brengen).

Bijgevoegd weer de heerlijke seizoensinhoud voor dinsdag a.s.. De receptjes zijn ook erg leuk!

Dus veel plezier in de keuken gewenst en alvast eet smakelijk!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

P.S.
Indien u nog overtollige kratten van onze groente- en fruitpakketten in de garage/schuur heeft staan, verzoeken wij u ze weer bij het afhaalpunt af te leveren.

Inhoud week 46 (10 november)

Groentekrat:
Waspeen
Snijbiet
Pompoen
Broccoli
Peterselie
Puntpaprika

Fruitkrat:
Appels
Peren
Stoofperen
Mandarijn

Aardappelras: Twinner

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.

Meer lezen

Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus

Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine  Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus (voor 4 personen) 400 g boekweitpasta een pompoen van ongeveer 1500 g 1 rode ui 2 tenen knoflook 30 g kappertjes 40 g gedroogde tomaatjes 50 g groene olijven 200 ml haverroom 1 el Italiaanse kruiden (Blauwe Huis) peper zout olijfolie Snijd de pompoen in vieren en verwijder …

Meer lezen

Pompoen-sinaasappelcake

Ingrediënten: 500 g verse pompoen (halve pompoen) 1 perssinaasappel (schoongeboend) 100 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 tl kruidenmix koek en speculaas 1 mespunt zout 200 g suiker 2 middelgrote eieren 125 ml crème fraîche 300 g zelfrijzend bakmeel 2 tl bakpoeder Keukenspullen: keukenmachine cakevorm (30 cm) satéprikkers Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in parten. …

Meer lezen

Snijbiet hartige taart

Ingrediënten 4 personen: Bladerdeeg (6-8 plakjes) Snijbiet ongeveer 400 gram 2 uien 2 knoflooktenen (gedroogde) munt (versgemalen) zout en 4 seizoenenpeper 3 eieren 125 ml kookroom 150 gr zachte geitenkaas 60-80 gram zwarte olijven, ontpit, gehalveerd Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvorm bekleden met bladerdeeg, met vork wat gaatjes in de bodem prikken. In wokpan de ui en knoflook …

Meer lezen

Pasta met snijbiet, rozijnen en pijnboompitten

Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten Aantal personen: 4 INGREDIËNTEN 600 gram snijbiet 400 gram stevige pasta (geen spaghetti dus) 50 gram rozijnen 50 gram pijnboompitten 1 ui 1 theelepel komijnpoeder 1/2 theelepel kaneel Zet een pan water met zout op voor de pasta. Zet een grote koekenpan op het vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze bruin …

Meer lezen
facebook