|
|
|
Wat een prachtige herfstochtenden zijn er nu! Het is een feest om 's ochtends vroeg over de tuin te lopen (of de kinderen op de fiets naar school te brengen).
|
Bijgevoegd weer de heerlijke seizoensinhoud voor dinsdag a.s.. De receptjes zijn ook erg leuk!
|
Dus veel plezier in de keuken gewenst en alvast eet smakelijk!
|
Indien u nog overtollige kratten van onze groente- en fruitpakketten in de garage/schuur heeft staan, verzoeken wij u ze weer bij het afhaalpunt af te leveren.
|
|
|
Inhoud week 46 (10 november)
|
Groentekrat: Waspeen Snijbiet Pompoen Broccoli Peterselie Puntpaprika
|
Fruitkrat: Appels Peren Stoofperen Mandarijn
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus
|
Een recept van Maartje van Velthooven van Pompoen&Aubergine Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus (voor 4 personen) 400 g boekweitpasta een pompoen van ongeveer 1500 g 1 rode ui 2 tenen knoflook 30 g kappertjes 40 g gedroogde tomaatjes 50 g groene olijven 200 ml haverroom 1 el Italiaanse kruiden (Blauwe Huis) peper zout olijfolie Snijd de pompoen in vieren en verwijder …
|
|
|
|
|
Pompoen-sinaasappelcake
|
Ingrediënten: 500 g verse pompoen (halve pompoen) 1 perssinaasappel (schoongeboend) 100 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 tl kruidenmix koek en speculaas 1 mespunt zout 200 g suiker 2 middelgrote eieren 125 ml crème fraîche 300 g zelfrijzend bakmeel 2 tl bakpoeder Keukenspullen: keukenmachine cakevorm (30 cm) satéprikkers Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in parten. …
|
|
|
|
|
Snijbiet hartige taart
|
Ingrediënten 4 personen: Bladerdeeg (6-8 plakjes) Snijbiet ongeveer 400 gram 2 uien 2 knoflooktenen (gedroogde) munt (versgemalen) zout en 4 seizoenenpeper 3 eieren 125 ml kookroom 150 gr zachte geitenkaas 60-80 gram zwarte olijven, ontpit, gehalveerd Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvorm bekleden met bladerdeeg, met vork wat gaatjes in de bodem prikken. In wokpan de ui en knoflook …
|
|
|
|
|
Pasta met snijbiet, rozijnen en pijnboompitten
|
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten Aantal personen: 4 INGREDIËNTEN 600 gram snijbiet 400 gram stevige pasta (geen spaghetti dus) 50 gram rozijnen 50 gram pijnboompitten 1 ui 1 theelepel komijnpoeder 1/2 theelepel kaneel Zet een pan water met zout op voor de pasta. Zet een grote koekenpan op het vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze bruin …
|
|
|
|
|