|
|
|
Dit berichtje schrijf ik terwijl de zon door het raam lekker op mijn rug schijnt; misschien wel de laatste warmere dag van met jaar! Vanaf morgen wordt het echt herfst. Op zijn tijd ook weer lekker! De tuin zal dan langzaamaan weer tot rust komen en voor ons is de tijd van het opruimen aangebroken. En de tijd van vooruitkijken naar hoe we volgend jaar weer zullen starten. Wat ging wel goed en wat niet? Dus wat doen we volgend jaar anders?
|
Hieronder de inhoud voor dinsdag a.s. met wat receptjes.
|
Vergeet je niet aan te melden voor onze heerlijke eitjes!
|
|
|
Inhoud week 40 (29 september)
|
Groentekrat: Venkel Paksoi Bleekselderij Zoete aardappel Sla Koolrabi of Chinese kool
|
Fruitkrat: Satsuma mandarijnen Appels Peren Bananen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Eitjes van eigen kippen!
|
Sinds een week zijn onze nieuwe hennetjes aan de leg! Ze wonen in onze mooie nieuwe mobiele kippenkar en scharrelen heerlijk in het groen en dat is terug te proeven in de eitjes die nu te koop zijn in onze boerderijwinkel, als abonnement bij uw groentepakket en op de Zuidermrkt in Amsterdam!
|
|
|
|
|
Chinese kool met gember
|
Ingrediënten: 5 el olijfolie 25 gr boter 250 gr kastanjechampignons 3 cm verse gember 1 el wittewijnazijn 1 Chinese kool Verhit 2 el olie met de boter in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze in ca. 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen op een bord. Snijd de gember zo fijn …
|
|
|
|
|
Paksoi met gember
|
Ingrediënten: 2 eetlepels olijfolie om in te bakken 3 bosuitjes 1 teen knoflook 2 cm verse gember (geschild en fijngesneden) 1 stronk paksoi Bereiden: Verhit 2 el olijfolie in een wok. Roerbak op hoog vuur 3 in schuine stukjes gesneden bosuitjes, 1 in dunne plakjes gesneden teen knoflook, 2 cm verse gember (geschild en fijngesneden) en 1 stronk grof gesneden …
|
|
|
|
|
Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel
|
Ingrediënten voor 2 personen: 1/2 bosknoflook 4 cm gemberwortel 1 sinaasappel 2 theelepels grove mosterd 1 eetlepel (roerbak)olie zout en versgemalen peper 1 struik paksoi 2 zalmfilets Knoflook fijnhakken. Gemberwortel schillen en fijnhakken. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper. Paksoi …
|
|
|
|
|