|
|
|
Bij deze weer de inhoud voor dinsdag a.s. met een paar leuke receptjes.
|
|
|
Inhoud week 39 (22 september)
|
Worteltjes Bosbiet Spitskool Pompoen Peterselie Suikermaïs
|
Fruitkrat: Appels Stoofperen Watermeloen Pruimen
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Geroosterde maiskolven
|
Nodig: Maiskolven 25 gr boter per kolf 1 gedroogde chilipeper 1/2 limoen mespunt zout Bereiden: Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de maïskolven in ca. 15 min. beetgaar. Laat in een vergiet uitlekken. Verwarm de grill voor. Smelt de boter. Strooi de verkruimelde chilipeper erboven. Pers de limoen uit. Meng het zout en limoensap door …
|
|
|
|
|
Gepofte bietjes met knoflookroomkaas
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1 el honing 2 el zonnebloemolie of olijfolie 4 gekookte bietjes 1 bakje kruiden-knoflookroomkaas ( ook zelf te maken van een bakje naturel roomkaas met verse kruiden uit eigen tuin en knoflook!) Bereiden: Kook bieten voor in een pan met ruim water. Ze zijn gaar wanner er luchtbelletjes onder de schil ontstaan of wanneer je er …
|
|
|
|
|
Worteltjes met verse gember
|
Ingrediënten: 500 g wortelen 20 g boter 1 theelepel vloeibare honing 2 cm verse gemberwortel (geschild en geraspt) 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd) Bereiden: Breng een grote pan met water aan de kook. Schrap de wortelen en snijd ze in kleine stukken. Kook de wortelen 4 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. …
|
|
|
|
|
Appel-wortelquiche met geitenkaas
|
Een recept van Maartje van Velthooven Appel-wortelquiche met geitenkaas Ingrediënten: 5 plakjes bladerdeeg 2 el couscous 2 grote of 3 wat kleinere appels 500 g bospeen of winterwortel 250 g zachte geitenkaas het sap van 1 citroen 2 el honing 2 el olijfolie zout en peper verse bieslook Bereiden: Maak de bospeen of winterwortels schoon en snijd ze in stukjes …
|
|
|
|
|