|
|
|
Komende week weer een mooi pakket uit eigen tuin! Enkel de soeptomaten vinden hun oorsprong bij een collega uit Zuid-Holland.
|
Appeltjes deze week weer voor het eerst weer uit Boekel. Hoeve de Heivelden teelt zowel oude als moderne rassen en we kunnen dan ook een gevarieerd aanbod aan appels in het pakket stoppen. De peren en de pruimen komen van de Betuwe en misschien ijn het wel de laatste pruimen van dit seizoen.
|
Deze week is de kippenkar bezorgt! Een pracht van een ding die je als je als vanuit Aarle-Rixtel ons tegemoetkomt ziet staan. Dinsdag vinden de kippen er hun intrek en over een week of drie gaan ze leggen! Er volgt een nieuwsbrief om je aan te melden voor de heerlijke gras eitjes.
|
|
|
|
|
Inhoud week 36 (1 september)
|
Groentekrat: Spitskool Bospeen Courgette Soeptomaten Bosui Kruiden
|
Fruitkrat: Peren Bananen Appels Pruimen
|
Aardappelras: Triplo (kruimig)
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Tomatensoep
|
Ingrediënten voor 4 pers: 750 g tomaten 1 middelgrote ui 1 winterpeen 2 el olijfolie 70 g tomatenpuree 1 teen knoflook 2 takjes verse tijm 2 rundvlees/groentebouillontabletten 750 ml kokend water Bereiden: Snijd de tomaten elk in 8 parten. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de …
|
|
|
|
|
Spitskool met citroenroom
|
Ingrediënten: 1 spitskool 1 citroen verse bieslook (ca 25 g) 1 eetlepel roomboter 125 ml slagroom zout en peper Bereiden: Spitskool schoonmaken, stronk verwijderen en kool in reepjes snijden. Citroen goed schoonboenen, met fijne rasp de schil afraspen. Bieslook fijnknippen. In pan boter smelten. Kool en room toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten smoren. Citroenrasp erdoor roeren en …
|
|
|
|
|
|