|
|
|
Hier zoals gewoonlijk weer de inhoud voor dinsdag a.s. met wat leuke receptjes!
|
|
|
Inhoud week 8
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Wortel met knolselderij uit de oven
|
Ingrediënten voor 4 personen: knolselderij 3 tl gemalen koriander ½ tl zout 6 el traditionele olijfolie 3 cm verse gember 600 g geschilde winterpeen Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de knolselderij en de peen en snijd in plakken van 1.5 cm breed. Snijd de plakken in repen van 2 cm. Schil …
|
|
|
|
|
Knolselderijfrietjes met kruidendip
|
Ingrediënten 1 knolselderij olijfolie 1 bosje bladpeterselie 200 ml Griekse yoghurt zout versgemalen peper Teentje knoflook Extra nodig bakpapier keukenpapier Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de knolselderij in gelijke frietjes en kook ze beetgaar. Giet de frietjes af en dep ze goed droog tussen keukenpapier. Verdeel de …
|
|
|
|
|
Boerenkoolpesto
|
Ingrediënten: 100gr boerenkool 60gr Parmezaanse kaas 1 teentje knoflook 30gr cashewnoten, ongezouten 30gr walnoten, ongezouten sap van 1/2 citroen 200ml olijfolie zeezout witte peper Bereiden: Zorg dat de boerenkool goed gewassen is en blancheer daarna 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp daarna het resterende water met je handen …
|
|
|
|
|
Rijke boerenkoolstamppot
|
Ingrediënten voor 4 personen: 2 rode uien 800 g champignons 1.2 kg kruimige aardappel 600 g verse boerenkool 100 ml volle melk 30 g roomboter 3 el grove mosterd 2 el milde olijfolie 2 tenen knoflook Bereiden: Pel de uien en snijd in ringen. Maak de champignons schoon en halveer. Kook de aardappelen met de boerenkool in een grote pan …
|
|
|
|
|