De Antoniushoeve
Beste mensen,

Hieronder weer als gewoonlijk de pakketinhoud voor dinsdag a.s. en wat fijne receptjes.
Heerlijke spruitjes, prei, winterpostelein en uien van eigen land. De witlof en zoete bataat van andere Nederlandse telers. Lekker lokaal dus!

We wensen jullie een fijn weekend toe!

Hartelijke groentjes,
Max en Elsa

Inhoud week 3 (14 januari)

Groentekrat:
Prei
Zoete bataat
Spruiten
Witlof
Rode uien
Winterpostelein

Fruitkrat:
Peren
Appels
Avocado
Banaan

Aardappelras: Agria

NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
Meer lezen

Stamppot van spruiten met gember

Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 750 g spruitjes (schoongemaakt) 5 cm gemberwortel (geschild) 25 g boter 1 grote ui (grofgesnipperd) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 3 appels (stevig (bijv. elstar), geschild en in blokjes) 150 ml melk (verwarmd) Bereiden: Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag …
Meer lezen

Witlofschotel met zoete aardappelpuree

Ingrediënten: 4 stronken witlof 2 zoete aardappels 100 gram ham in plakjes 40 gram geraspte oude kaas 1 tl mosterd 1 bosje bieslook 1 scheutje amandelmelk Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote pan met water en zout op het vuur en breng aan de kook. Was de witlof, snijd in de lengte doormidden en verwijder …
Meer lezen

Gekaramelliseerde witlof

Een lekker makkelijk zomers receptje! Ingrediënten: 4 stronken witlof 50 g boter 2 eetlepels suiker Bereiden: Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. Verhit de boter in een ruime koekenpan en roerbak het witlof, de suiker en wat zout naar smaak op middelhoog vuur 6 …
Meer lezen
facebook