|
|
Hierbij de inhoud voor de eerste week van 2020, al valt dinsdag a.s. nog net in 2019.
|
We hopen dat jullie allen een goede jaarwisseling hebben en tot volgen jaar!
|
Hartelijke wintergroentjes,
|
|
|
In houd week 1 (31 december)
|
NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Geroosterde butternutpompoen
|
Ingrediënten: 850 g butternutpompoen 3 el traditionele olijfolie 2 tl komijnzaad 1 tl zeezout Berieden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 1 cm. Meng de pompoen met de olie en het komijnzaad …
|
|
|
|
|
Bloemkool met groene salsa
|
Ingrediënten: 1 bloemkool een paar blaadjes verse basilicum 5 el extra vierge olijfolie 1½ el balsamico 2 tl mosterd een paar takjes verse platte peterselie 2 augurken 50 g kappertjes 1 teen knoflook ½ tl zout Bereiden: Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in ongeveer 5 minuten beetgaar. Doe ondertussen de knoflook met de kappertjes, augurken, peterselie, mosterd, balsamico, …
|
|
|
|
|
Knolselderij-crèmesoep
|
Ingrediënten: 1 knolselderij (kleine) 3 eetlepels citroensap 2 rode uien 25 g roomboter 1 kruidenbouillontablet 1 takje tijm 1 eetlepel cognac of vieux (slijter) 1 bekertje creme fraiche zout peper (versgemalen) Bereiden: Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik bewaren in …
|
|
|
|
|
|