|
|
|
|
De winter is zowat begonnen; tijd voor erwtensoep met knolselderij!
|
|
|
|
|
Inhoud week 48 (26 november)
|
Groentekrat: Spruitjes Prei Zoete bataat Knolselderij (lekker voor in de erwtensoep!) Veldsla Trostomaten (nog uit NL!) Fruitkrat: Peren Appels Bananen Mandarijnen Aardappelras: Connect NB: De inhoud van beide pakketten is onder voorbehoud. Eventuele wijzigingen op het laatste moment zijn soms noodzakelijk.
|
|
|
|
|
Erwtensoep
|
Ingrediënten voor 4 personen: 1½ liter kraanwater 300 g spliterwten 2 schouderkarbonaden 1 gedroogd laurierblaadje 1 knolselderij 2 preien 25 g verse selderij 1 fijne rookworst Bereiden: Erwtensoep vind je over de hele wereld, maar snert is typisch Nederlands. Het verschil? Daarover lopen de meningen nogal uiteen. Er zijn mensen die zeggen dat snert de dikkere variant is van erwtensoep …
|
|
|
|
|
Spruitjesgratin
|
Ingrediënten voor 4 personen: boter om in te vetten 600 g spruitjes 100 g geraspte belegen kaas 1 middelgroot ei 250 ml verse slagroom 1 tl gedroogde nootmuskaat 1 teen knoflook Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Maak de spruitjes schoon en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af …
|
|
|
|
|
|