Beste leden,
Hierbij doe ik jullie ons aanbod groente en fruit voor komende dinsdag toekomen.
|
-romanesco, het neefje van de bloemkool
|
-en smakelijke witlof uit Nagele- noord oost polder (vernoemd naar een voormalig dorpje in de Zuyderzee, vissers horen de klokken van het verzwolgen dorp in zee bij storm nog luiden..)
|
De vrouw is van huis dus ik moet een recept aanbevelen ;) Nu houd ik zelf van een 'grove' bereiding van groente of producten zoals gezegd wordt. Het snijden kan op het bord altijd nog.
|
Daar komt ie: Knolselderij
|
-verwarm de oven met een schaal voor op 200 graden
|
-Neem de knolselderij mee naar de wasbak en borstel hem helemaal schoon. laat de prachtige wortels vooral zitten,
|
-Scheur een stuk aluminium folie af waarin de knol helemaal kan verdwijnen
|
-zet de knolselderij met de wortels naar boven op het folie en besprenkel deze met olijfolie. flink wat rozemarijn, knoflook en laurier tussen de worteltjes en en
|
-pak met het allimniuminunm folie de knol zo dicht mogelijk in laat hem op zijn kop in een uur of twee garen.
|
-met een lekkere roomsaus erbij en smullen maar!
|
Ik wens jullie alvast een hele fijne voortzetting en een aangenaam etensmaal met spekjes of wat dan ook!
|
|
|
|
|